Ádám Szilvia

Festőművész

Rövid bemutatkozás

Ádám Szilvia vagyok. 1971-ben születtem Nyíregyházán.

Gyerekkoromban nem mondhatnám, hogy jeleskedtem a rajzórákon. Mondhatom, hogy nem igazán tudtam rajzolni. Később felnőtt fejjel eleinte csak a fiamnak másolgattam dinoszauruszokat. :-) Volt, amelyik már igazán jól sikerült.. De még csak a csíra volt bennem, hogy szeretnék festeni. Bátorság nem. Arra még várnom kellett vagy 10 évet.

Nehezen engedtem meg magamnak, hogy egyáltalán kiderítsem, menne e. Már Budapesten éltem, amikor eljutottam arra a pontra, hogy most vagy elengedem örökre. Ez 2005-ben volt. Ekkor találtam rá Szenczy Zoltán Grafikus és Festőművészre, akihez majdnem egy évig jártam festeni tanulni. Bár inkább volt klub ahol összejöttünk páran és próbálgattuk mire vagyunk képesek. Érdekes módon egyik nap valami megváltozott és attól kezdve látványosan másak lettek a képeim. A portréval kezdődött, amitől mindig féltem, hogy túl nagy falat lenne mindenféle előképzettség nélkül. Viszont az emberek, az arcok, az érzések, ami mögöttük van az nagyon vonzott. Főleg, hogy egyáltalán képes vagyok e visszaadni a látványt. Azt, amit számomra mond. Ez a vágy megmaradt a mai napig. Kedvenc témám a Portré. Az arcok festése.

Kipróbáltam több más témát is. Azt hiszem a gyümölcsös csendéletek, a közeli virágok tárgyak mostanában halak, madarak, amiket valamiért könnyebben tudok visszaadni. Vonz minden, ami nagyon eleven és színes.

Ábrázolásmódom realista, de nem fotó hű. Felismerhetőség és a színfoltok egyvelege. Inkább kissé absztrakt. Mivel a hangsúly a színeken van és az érzésen.

Eleinte pasztellkrétával dolgoztam majd próbáltam olajjal és akrillal festeni. Mára leginkább akrillal dolgozom.

Autodidakta módon festek. Inkább érzés, mint tudatos. A hibáim révén tanulok, fejlődök. De tanulmányozom más festők munkáját, tapasztalatait is. Amiket igyekszem felhasználni.

Időről időre vannak kiállításaim.

Vállalok megrendeléseket is.